tree-620381.jpg

Leder

Runt hela Holmsund och Obbola sträcker sig fina leder, lämpade för såväl sommar- som vinteraktiviteter. Nedan följer en beskrivning av de olika leder som finns tillgängliga.

Vandringsleder

 

Holmsundsleden Ume Älvdal

En vacker havs- och sjönära vandringsled på ca en mil med många rast- och grillplatser.

Lövön - Lövöudden

Vandringsleden sträcker sig över ca 1,5 mil i omväxlande skogsområden, från Lövöudden/Kroktjärn till Holmsunds västra infart. Det finns längs leden gott om på- och avfarter varför den med fördel kan delas in i kortare sträckor. Efter leden finns också ett flertal rastplatser att vila ut på med möjlighet till grillning. 

Ombergsleden

Runt Omberget finns en vandringsled som är 1,2 km och har belysning som är tänd 15.00 - 22.00. I anslutning till leden finns ett vindskydd med möjlighet till grillning. Ved finns tillgängligt. Vintertid pistas leden med skoter för att den ska vara lättare att vandra på.

Cykelleder

Mer information kommer inom kort.

Kanotleder

Kanotleden sträcker sig från havsbadet vid Ljumviken till naturbadet vid Revet. Leden består av lätt sjö- och havspaddling med gott om tillfällen för strandhugg. Vissa sträckor av leden måste kanoterna bäras.

Kanotvagnar finns att hyra i Ljumviken.

Skoterleder

För den skoterintresserade är det nära till milslånga skoterleder i varierande skogsterräng. De flesta väljer Kasaviken som utgångspunkt, här finns plats att parkera bil och släpvagn.

Ta en tur och stanna till vid någon av de många rastplatserna eller gör en avstickare till grillplatserna på Buten, Butögern eller Trutskär!

Mer information om skoterleder finns på Holmsunds Skoterklubbs hemsida