skidspår.jpg

Motions- och skidspår

Holmsund och Obbola har ett brett utbud av motions- och skidspår, det finns något för alla!

Bränte friluftsområde

Nära Storsjöhallen finner du Bränte friluftsområde, ett område som innefattar ett belyst motionsspår, naturstig och pulkabacke.

Vid motionsspårets start finns en anslagstavla med information om slingornas längd och färgmarkeringar samt karta över vandringsstigar. Víd starten av motionsslingan finns en stor pulkabacke med flera nedfarter. Pulkabacken är belyst och det finns 3 st vindskydd belägna i backen för grillning.

Elljusspåret 3,3 km är vintertid preparerat för skating respektive klassisk skidåkning. Nere på Västerlångslädan (nedanför elljusspåret) dras det upp ett skatingspår på 3,3 km, enbart för dagsåkning. Ett längre spår på 8 km dras upp vid Holmsunds golfbana. 

Elbelysning (15.00-22.00)
Tillåtet att köra med hundar i spåret!

Naturstigen

Naturstigen kommer du till via Karlsborgsvägen i början av Holmsund, eller i anslutning till Bränte motionsspår. Längs stigen finner du ett sagoslott, med möjlighet till grillning.

Harpsjöns friluftsområde

Harpsjöns friluftsområde ligger i Obbola och har en belyst motionsslinga som är 3,2 km lång. Vintertid finns även ett dagspår på 8 km. Vid Harpsjön finns det ett vindskydd med möjligheter till grillning. Vid vindskyddet finns även en pulkabacke samt en cykelbana med hopp.

Utöver 3,2 slingan, som vintertid är öppen för klassisk åkning, kan du även ta en kortare sträcka på 1,5 km.
Elbelysning (15.00-22.00)

 

Länk till Umeå kommuns spårinformation