20160131 Storsjöhallen Airbox-1.jpg

Regler och allmän information

Bokningsregler

För att kunna boka sig på våra pass måste du ha ett giltigt guld- eller gruppträningskort. Du som inte har giltigt kort kan boka in dig på ett pass via receptionen när engångsavgiften är betald i kassan. Du kan boka gruppträningspass en vecka framåt i tiden. När ett pass är fullbokat markeras passet i röd färg.

Kom i tid för att inte missa passtart, receptionen har stundtals mycket att göra.

Det är helt förbjudet att delta på våra gruppträningspass utan att vara bokad eller registrera sig i receptionen! Olovlig träning medför böter på 400 kr.

Om du bokar dig på ett pass senare än 60 min innan passtart måste du då hämta en lapp i receptionen eftersom instruktören redan har hämtat ut deltagarlistan.

Drop in

Om du inte har bokat dig på passet via vår hemida måste du gå förbi receptionen för registrering och få en lapp med dig som du sedan överlämnar till instruktören. Detta gäller dig som betalar för ett enstaka pass, dig med prova-på-lapp och dig med giltigt kort som inte bokat.

För våra Aquapass gäller alltid drop-in och vi vill att ni går förbi receptionen och anmäler er innan ni duschar och byter om.

Avbokning

Avbokningar gör du under "Mina sidor" och ska ske senast 60 minuter innan passtart

Autogiro

Vid köp av träningskort via autogiro så binder man sig på 12 månader och därefter fortsätter autogirot tills dess att du som kund väljer att avsluta kortet. Detta gör du genom att kontakta oss (betalningen av autogirokorten dras 1 månad i efterskott)

Åldersgräns

Åldersgränsen för träning på gruppträningspass är 15 år.

Träna tillsammans

Barn 11-14 år kan i sällskap med godkänd vuxen/vuxna träna på våra gruppträningspass. Både barn och vuxen måste ha giltigt träningskort  Barnet/ungdomen får delta på alla gruppträningspass men på cykelpass krävs en minsta längd på 150 cm för att nå ner till tramporna.  

Innan ett gruppträningskort kan lösas måste godkänd vuxen/vuxna skriva på ett avtal om att alltid träna tillsammans med barnet/ungdomen och att godkänd vuxen/vuxna är ansvarig för barnet. Varje barn kan ha upp till 3 ansvariga vuxna.

Medföljande barn

Om barn följer med in i gruppträningssalen ska dom sitta tysta på sidan. Föräldrar tar ansvar över att barnen inte stör övriga kunder eller riskerar att skada sig. På våra YOGA/BODYBALANCE pass är det inte alls tillåtet att ta med medföljande barn. Då får dom vänta utanför salen.

Ljudnivå

Musiken är en viktig del av helhetsupplevelsen på ett gruppträningspass. Den skapar känsla, stämning och motivation, men ska inte vara så hög att man riskerar hörselskador.

Vi har utrustat Lilla hallen och Cyklelsalen med sk. ljudvakt som mäter ljudet i dB (Decibel).

85 dB är den nivå som arbetsmiljöverket anser att man kan vistas i under en arbetsdag, 8 timmar.
90 dB är den nivå som Arbetsmiljöverket anser att man kan vistas i under två timmar av en arbetsdag. När instruktören skriker till, eller musiken höjs en kort stund kan ljudnivån överstiga 90 db (rött). Detta är tillåtet men bör endast ske under kortare stunder.

Det är alltså tiden som avgör hur höga ljudnivåer du kan utsätta dig för. Vistas du ofta i lokaler med hög ljudnivå bör du tänka på att skydda din hörsel.

Tips:
Ofta är ljudet lägre längre bort från högtalarna. Är du känslig för höga ljud kan öronproppar vara skönt att använda.

För att kunna träna hos oss behöver vi vissa uppgifter. Här kan du läsa mer om hur Umeå kommun behandlar personuppgifter.