20160113 Storsjöhallen verksamhet-58.jpg

Våra gruppträningspass

Tänk på att hålla avstånd till varandra och avstå från besök om du inte känner dig fullt frisk!
Var rädd om varandra - och om dig själv.

På Storsjöhallen har vi ett brett utbud av gruppträningspass, allt för att du som kund ska hitta en träningsform som passar just dig. Hur långa passen är ser du på vårt passchema och i vårt bokningssystem. För aktuellt schema se nyhetslisten (observera att det alltid är schemat som finns i vårt bokningssystem som är det uppdaterade och giltiga)

Oavsett träningserfarenhet eller intresse hoppas vi att du ska hitta något för dig på Storsjöhallen. I nyhetslisten ligger vårt nuvarande gruppträningsschema ute.  Bokning av pass gör du som har giltigt kort hos oss i vårt bokningssystem.

AQUA


Aqua 30/60
På detta pass varvas konditionsträning med styrka i takt med musiken på ett härligt sätt. Fokus ligger på de stabiliserande muskelgrupperna men vi bygger också på med övningar för övrig muskulatur. Passet lämpar sig för dig som är nybörjare eller för dig som gillar den mer klassiska vattenträningen. 

Siffran bakom 30 eller 60 anger längden på passet. Gemensamt för all träning i vattnet är att du på ett enkelt sätt kan anpassa rörelserna så att dom passar dig själv. 

BODYBALANCE

LES MILLS BODYBALANCE är ett pass där styrka, balans och rörlighet tränas med rörelser från bl a Yoga, Pilates och Tai chi. Du behöver ta med bekväma träningskläder och gärna en långärmad tröja till avslappningen i slutet av passet. Under själva passet tränar vi barfota men ha på dig ett par skor till och från träningslokalen.

Läs mer om BODYBALANCE på LesMills egen hemsida 

BODYPUMP

LES MILLS BODYPUMP är styrketräning till musik som utmanar dig och gör dig stark. Passet är perfekt för dig som  vill träna igenom hela kroppen på ett effektiv sätt.  Allt du behöver är bekväma träningskläder, träningsskor, vattenflaska och kanske en handduk.

Läs mer om BODYPUMP på LesMills egen hemsida 

CIRKELTRÄNING 

Enkel och effektiv styrketräning med konditionsinslag. Du arbetar på olika styrke-/konditionsstationer. Instruktören instruerar när det är dags att byta station.

CIRKELTRÄNING Senior passar dig som är mer van att träna och som kanske ganska nyss blivit pensionär. 
CIRKELTRÄNING Senior Puls är ett cirkelpass med fokus på kondition. 

CYKEL SENIOR 

Ett inomhus cykelpass anpassat till den seniora kroppen. Effektiv konditionsträning till härlig musik. Stående och sittande cykling, lätt att anpassa efter dig själv.

Allt du behöver är bekväma träningskläder, träningsskor och vattenflaska. Cykelbyxor/tights är att rekommendera men är inte nödvändigt. (cykelbyxor gör att kontakten med sadeln blir mjukare) 

DANCE mix & DANCE move

Det är enkla danspass som alla kan klara av, njuta av och svettas till!

DANCE mix har ett gympaupplägg, dvs varje låt har sin egen enkla koreografi med rörelser som återkommer i vers och refräng. Musiken och dansstegen är en skön mix av modernt, latino och andra influenser från runt om i världen. 

DANCE move har ett aerobicupplägg med influenser från bugg, fox, lindyhop, linedance, disco och musikal. Det är stor variation på musiken och varje låt har sin egna enkla koreografi med rörelser som återkommer i vers och refräng.

Dansa, njut och ha kul!

Du behöver bekväma skor på fötterna, gärna anpassade för att kunna twista och snurra med foten, samt bekväma träningskläder du trivs i, vattenflaska och kanske en handduk.

HIIT 

HIIT är precis vad namnet säger Hög Intensiv Intervall Träning. Puls och styrka tränas i olika helkroppsövningar med och utan redskap. Alla kan delta på HIIT passen efter sin förmåga!

Ta med dig bekväma träningskläder som du trivs med och träningsskor på fötterna. Ta gärna även en vattenflaska och en handduk - du kommer att svettas.

iMEiT cykel

Säsongsbaserad och periodiserad konditionsträning utförd på en cykel.

Vi följer en plan designad och utarbetad av Jim Berg, tidigare elitcyklist och utbildad tränare dels från Bosön idrottsfolkhögskola samt från Göteborgs Universitet.

Klasserna kräver ingen förkunskap eller träningsnivå. Kommer du en gång får du en vanlig cykelklass, kommer du flera gånger får du en plan och en struktur till din träning. Alla klasser som heter iMEiT Cykel följer samma tänk och plan. Alla dessa klasser har en röd tråd mellan sig både i byten av perioder och upplägg.

Alla klasser körs med pulsband. Vi uppskattar om du som är nybörjare finns på plats minst 15 minuter innan passet så receptionspersonalen och instruktören hinner hjälpa dig igång.

Du kan redan innan du kommer hit skapa ditt eget polar flow konto så går registreringen här på plats så mycket snabbare. Klicka på denna länk för att komma till registreringssidan. https://flow.polar.com/register

Vi lånar ut pulssensorer men du måste ha ett eget pulsband (soft strap). Vi säljer dessa i receptionen för 249 kr. Du kan även hyra ett pulsband i två timmar för 50 kr om du glömt ditt eller bara vill prova.

För dig som har en Polarklocka av nyare modell går det bra att använda klockan som pulssensor.

Gå in under sportprofiler i appen och in på inomhuscykling och redigera. Se till "puls synlig för andra enheter" är aktiverad. På passet väljer du "börja träna" och "inomhuscykling". Eller logga in på polar i datorn och gå in under sportprofiler/inomhuscykling och redigera. Gå in under Puls och välj "puls synlig för andra enheter" 

Välj att inte trycka på start så använder du din klocka som en sensor och aktiviteten registreras enbart i Polar flow systemet. Du kan även trycka på start men var då medveten om att det registreras två pass, ett i din klocka och ett i Polar Flow systemet, så då får du ta bort ett i efterhand.

LES MILLS CORE

LES MILLS CORE är effektiv träning för mage, rumpa och rygg och är det perfekta passet för att få en stark bålmuskulatur (Core). Du behöver bekväma träningskläder som du trivs med, träningsskor samt gärna vattenflaska och handduk.

Läs mer om LESMILLS CORE på LesMills egen hemsida

LES MILLS GRIT

LES MILLS GRIT  Strength är ett 30 minuters högintensivt intervallträningspass (HIIT) designat för att förbättra din styrka och kondition samt att bygga smidiga muskler. Skivstång, viktplattor och egna kroppsvikten används för att trötta ut alla större muskelgrupper.

LES MILLS GRIT Athletic är ett 30 minuters högintensivt intervallträningspass designat för att förbättra din spänst och kondition samt att bygga smidiga muskler. Vi använder en steplåda och kroppsvikten till att bygga en atletisk kropp.

LES MILLS GRIT tar den senaste HIIT träningen och kombinerar den med häftig musik och inspirerande coacher som hjälper dig nere på golvet för att motivera dig att träna hårdare och nå resultat snabbt. Detta är pass för dig som är van att träna och vill träna hårt.

LESMILLS TONE

Ett baspass för dig som vill börja träna eller för dig som redan tränar mycket men vill träna på ett enkelt och effektiv sätt. Kondition, funktionell träning och bålträning.

Passet kan innehålla en eller två block med kondition och en eller två block med styrka. Passen är 30, 45 eller 55 minuter långa. 30 minuters passet är i huvudsak konditionsträning. 45 och 55 minuters varianterna innehåller konditionsblock och styrkeblock.   

Ta med dig mjuka kläder som du kan röra dig i och ett par träningsskor som ger dig bra stöd för fötterna. Ta gärna med en vattenflaska.

Läs mer om LESMILLS TONE på LesMills egen hemsida.

RPM

RPM är ett enkelt, roligt och intervallbaserat cykelpass med olika etapper/låtar med olika karaktärer + nedvarvning och stretch. RPM™ är inomhuscykling av utomhuskaraktär.

Allt du behöver är bekväma träningskläder, träningsskor, vattenflaska och kanske en handduk. Cykelbyxor/tights är att rekommendera men är inte nödvändigt. (cykelbyxor gör att kontakten med sadeln blir mjukare)

Läs mer om RPM på Les Mills egen hemsida

SENIORTRÄNING - träning speciellt anpassad till den äldre kroppen

Passen har ett lugnare tempo, innehåller inte hopp och är kortare i tid. Vi tummar dock inte på att passen ska vara roliga och effektiva - du får svettas, skratta och får en ordentlig genomkörare av kroppen.

Till våra seniorpass räknar vi AQUALÄTT, Cykel senior, Mobility Flow samt våra CIRKELPASS senior.

YOGATRÄNING

Yoga tränar balans, koordination och rörlighet men även fokus och närvaro. Passen har ett relativt lugnt tempo och avslutas alltid med en avslappning/meditation. YOGA är ett pass där du tränar igenom hela kroppen i stående, sittande och liggande positioner. Se även BodyBalance.

MOBILITY FLOW är ett rörlighetspass inspirerat av yoga. Det är ett lugnt pass som passar alla, vi använder inga redskap, det är ingen svår koreografi och fokuserar på gå från passet lite mjukare. Bortsett från stretch finns inslag av balansträning.