20160131 Storsjöhallen Airbox-1.jpg

Regler och allmän information

Bokningsregler

För att kunna förboka sig på våra gruppträningspass måste du ha ett giltigt abonnemang eller värdekort där gruppträning ingår.

Åldersgränsen för att delta i vår gruppträning är från det år du fyller 15 år.

Familjeträning gäller från då barnet fyllt 11 år. Barnet får då i sällskap med en vuxen delta på alla våra gruppträningspass. På cykelpassen gäller en längd på minst 150 cm för att nå ner till pedalerna. Både barn och vuxen måste ha giltigt träningskort eller betala engångsentré.

Medföljande barn som inte tränar får endast vara med i gruppträningssalen om de sitter tysta på sidan. På våra yogaklasser är det inte tillåtet att ha medföljande barn i lokalen.

Du kan boka ditt pass tidigast klockan 06:00 sju dagar i förväg och fram till fem minuter innan passet börjar.

Du kan boka max tre pass per dag, inklusive platser på reservlista.

Vid avbokningar fylls passet på från reservlistan och du får ett meddelande på sms eller mail när du fått en plats.

Reservlistan nollställs två timmar innan passet börjar. Därefter hänvisar vi till eventuella drop-in platser. Drop-in-deltagare anmäler sig alltid i receptionen.

När du kommer till Storsjöhallen för att träna måste du checka in med ditt plastkort vid receptionen/kundkiosken. Du blir då också automatiskt avprickad på gruppträningspass.

Du måste vara avprickad senast 10 minuter innan passtart. Om du inte prickas av i tid släpps din plats till drop-in och du får en automatisk avbokningspåminnelse via mail. Efter tre utskickade påminnelser spärras din möjlighet till förbokning av pass. Du kan lösa spärren i receptionen för 100 kr.

Det är helt förbjudet att delta på våra gruppträningspass utan att vara bokad eller utan att checka in vid receptionen/kundkiosken! Olovlig träning medför böter på 400 kr.

Avbokning

Avbokning ska ske senast två timmar innan passet startar, så att väntande kunder på reservlista och drop-in har en chans att få en plats.

Avbokning sker via hemsidan eller i appen.

Checka in på gruppträningen

Ska du på gruppträning måste du checka in när du kommer.

När du kommer till Storsjöhallen för att träna ska du alltid checka in med ditt plastkort vid avsedda kortläsare. Ska du gå på gruppträningspass blir du då också automatiskt avprickad på dina bokade pass.

Du måste vara avprickad senast 10 minuter innan passtart. Om du inte prickas av i tid släpps din plats till drop-in och du får automatiskt en avbokningspåminnelse via mail. Efter tre utskickade påminnelse spärras din möjlighet till förbokning av pass. Du kan lösa spärren i receptionen för 100 kronor

Kommer du på drop-in måste du checka in dig i receptionen. Det är inte tillåtet att delta på pass utan att vara incheckad.

Var kan du checka in?

- Metallgrinden ner mot cykelsalen.

- Dörren på väg ner till Lilla Hallen

- Glasdörren bakom receptionen

- Ytterdörr omkl. gym/fotboll (morgon-/kvällsentré till gymmet)

Du kan även checka in i Receptionen men det kräver att personalen hjälper dig så använd i första hand de andra alternativen.

Ljudnivå

Musiken är en viktig del av helhetsupplevelsen på ett gruppträningspass. Den skapar känsla, stämning och motivation, men ska inte vara så hög att man riskerar hörselskador.

Vi har utrustat Lilla hallen och Cykelsalen med sk. ljudvakt som mäter ljudet i dB (Decibel).

85 dB är den nivå som arbetsmiljöverket anser att man kan vistas i under en arbetsdag, 8 timmar.
90 dB är den nivå som Arbetsmiljöverket anser att man kan vistas i under två timmar av en arbetsdag. När instruktören skriker till, eller musiken höjs en kort stund kan ljudnivån överstiga 90 db (rött). Detta är tillåtet men bör endast ske under kortare stunder.

Det är alltså tiden som avgör hur höga ljudnivåer du kan utsätta dig för. Vistas du ofta i lokaler med hög ljudnivå bör du tänka på att skydda din hörsel.

Tips:
Ofta är ljudet lägre längre bort från högtalarna. Är du känslig för höga ljud kan öronproppar vara skönt att använda.

För att kunna träna hos oss behöver vi vissa uppgifter. Här kan du läsa mer om hur Umeå kommun behandlar personuppgifter.